Tir Nan Beo
HOME SETTING PLAYERS CREW EVENTS GALLERY FORUM CONTACT
General info Crew Clans            

Crew Clans

 

Wat zijn de rassen en clans die ik moet gaan spelen?

  Allereerst is het belangrijk te weten wat een clan is. Een clan is een volksgroep met een gezamenlijke cultuur. In TNB kunnen er meerdere clans zijn van de zelfde cultuur. Omdat de bossen moeilijk doorgaan baar zijn zijn deze verschillende groepen elkaar nog niet tegengekomen en hebben ze vaak geen eenduidige leiding. Er kunnen dus meerdere koningen zijn van een enkele clan. Van de Menapii bjvoorbeeld is zeker dat ze meer als 10 groepen (clans) hebben. Deze groepen echter vallen allemaal onder hun eigen leiders. Als ze echter ooit besluiten om samen te gaan zal dat alleen kunnen als alle verschillende clans hun leiders opgeven voor een enkele grote leider.

De belangrijkste groepen zijn:

 
 

De spelers clans (welke dus ook gespeeld kunnen worden door crew)

  Usipetii De clan van Koning Oswald. Handelaren en nomaden wiens gastvrijheid geroemd word. Rond hun haardvuren vertellen ze verhalen en delen ze voedsel. Tot voor kort een onbelangrijke clan in Dumnonni, maar door hun inbreng in de strijd tegen Balor beloond met de landen van TNB.
  Batavii Makers van mooie harnassen, kleding en goede vechters met veel pantser. Ze geloven dat eer iets is dat je alleen zelf kan geven. Langzaam boos te maken maar nog langzamer as het gaat om vergeving.
  Tir Nan Beo Eerst vijanden die tegen Oswald vochten, maar die verslagen werden en werden gespaard. Eerst waren het rovende Vikingen, maar nu hebben ze hun schepen afgebroken om in de landen te gaan wonen die Oswald hen gegeven heeft. Ze zijn extreem loyaal naar Oswald en zullen alles doen om zijn naam en rijk te beschermen of uit te breiden.
  Nervii Een clan van mensen die zichzelf nogal geweldig vinden. Fanatieke vechters die altijd uit zijn op faam. Let wel .. Faam.. en niet perse eer. De Nervii zijn vol van zichzelf en willen de wereld laten zien dat ze geweldig zijn. Ze zijn niet ect van de mooie dingen en de kunst, maar smelten wel de sieraden van hun vijanden om op hun schilden te zetten. Ze geloven daarmee dat ze hun waardige vijanden voor eeuwig meedragen op het slachtveld
  Frisii Trotse vechters, simpele denkers. Ze geloven in wat ze zien en wat ze niet kunnen zien (vooral als het om wyrd gaat) daar willen ze ook liever niets mee te maken hebben. Hun vrouwen zijn ondergeschikt, alhoewel vermoed word dat de daadkracht van de Frisii vaak uit hun richting komt.
  Menapii Bos bewoners wiens kennis van het bos en van de wereld van de Fey groot is en welke op meer dan een level samenwerkt met deze andere wereld. Ze zijn verbonden met Oswald, maar deze verbondenheid heeft ernstige breuken op gelopen door de vernietiging van de drie fey die ze als goden aanbaden. De Menapii lijken in eerste instantie de minste vechters, maar met hun Shamanen en hun Wiseman kunnen ze krachten aanwenden die de andere clans nog niet gezien hebben.
 
 

De belangrijkste Crew clans

 

De menselijke clans:

  Semnones Agressieve bosbewoners die immer bezig zijn om terrein te winnen en slachtoffers te vinden voor hun offer rituelen die ze in het midden van de nacht beoefenen. Skirmishers die houden van snelle hit en run aanvallen.
  Atribatii Een clan die veel ziet in samenwerken, maar welke op dit moment geteisterd word door een vreemde ziekte. Alle buitenstaanders worden buiten hun landen gehouden uit vrees dat deze de ziektes verder zullen uitzaaien.
  Atuatucii Een clan die erg geleden heeft onder de oorlogen met de Semnones in de dichte bossen van TNB. Vroeger waren ze vooral bekend om hun handelaren, maar sinds de laatste jaren zijn ze steeds minder zichtbaar geworden bij de andere clans.
  Bructerii Bos bewoners die niet veel cultureel anders zijn dan de Menapii, behalve dat ze een goddelijke bloedlijn schijnen te hebben die Orakles voortbrengt. Geen nep orakels, maar zieners die zo goed zijn dat zelfs de clans in hun omgeving deze Orakels respecteren en soms zelfs adoreren. Hun Orakel heet de Veleda.
  Sicambrii Legendarische clan, die bijna nooit word gezien. Ze leven aan de kust op een schiereiland en slachten alles af wat hun gebied zonder hun uitdrukkelijke uitnodiging binnenkomt. Er word gezegd dat ze de machtigste vechters hebben van TNB en dat ze nog nooit een gevecht hebben verloren. Wat er ook word gezegd ze worden bijna nooit gezien en hun gehele legende kan dus berusten op precies dat… hun legende…
  Chattii Een grote clan die leeft aan het oosten van TNB, half in de moerassen. De Chatti vinden zichzelf geweldig. Arrogant, dominant, maar ook terecht zelfverzekerd. Ze zijn een van de grootste clans en hebben geen enkele reden gezien of gehoord om zich aan te sluiten bij deze "kleine" koning. Er word gezegd dat Oswald vooral moet proberen deze clan niet te betrekken in zijn quest voor macht, omdat als ze zichzelf wel betrekken hij ploseling een groot leger tegenover zichzelf vind.
  Cimbrii Sterke vechters, zware infanterie. Ze hebben soms een vreemd gevoel van eer, maar men zegt dat dat komt omdat ze vlak bij de Ulaid wonen, een van de vijf grote clans van Erin. De Cimbrii leven aan de voeten van de Holle heuvels, waarachter ook de Black Shields wonen.
  Norse Noormannen and Vikingen. Zwaar bepantserde rovers die met hun lange schepen de kusten afvaren op zoek naar buit.
 
 

De niet menselijke clans:

  Fomor Brute vechters, welke onbevreesd vechten met geen enkele gedachte naar hun eigen veiligheid. Een oud ras vol eigen legendes en verhalen. Ze hebben hun eigen regels en hebben ieder ras bevochten die beweerde dat het land van hen was. Opgedeeld in vele verschillende stammen luisterde ze allemaal naar Balor. Fomor worden ook zee demonen genoemd, of duistere en nog veel meer namen. Er word gezegd dat ze gecorrumpeerde wezens waren van andere landen of dat ze vanuit de zee naar het land toe gingen nadat het land hard was gemaakt door de mist. Ze zijn de eeuwige vijand van de andere rassen en zullen nimmer stoppen met het bevechten van hen. Het zijn geen barbaren en houden zich vaak aan de eer codes van de mensen, maar uit eindelijk hebben ze een eigen agenda die vol staat met eigen plannen. Een volwassen Fomor is twee keer zo sterk als een volwassen mens en kan wonden happen waar een mens allang van zou dood gaan.
  Tuatha Een van de oudere rassen. Er zijn meerdere clans van de Thuatha, maar wat belangrijk is, is hun gevoel van eer. Deze is erg belangrijk. Ze vochten ooit twee grote veldslagen toen ze in erin kwamen. Een tegen de Fir Bolg en een tegen de Fomorians. Ooit hadden ze vier grote steden die onder de heuvels lagen. Deze steden zijn allang vervallen. Ook hadden ze de vier legendarische artefacten, maar ook die zijn al lang kwijt. Een oud en bedroefd ras welke makkelijk te herkennen is door de horizontale streep over hun ogen.
  Fir Bolg Degene die leefde op Erin voordat de Tuatha kwamen. Ook zij hebben meerdere soorten clans. Het zijn mist lopers, welke de macht hebben te reizen via de mist. Ze dragen zilveren en gouden maskers welke hen sterker maken. Ze hebben een hekel aan de Tuatha en zien de mensheid vaak als ongedierte. Alleen de Fir Stallion geloven in een soort van samenwerking, deze dragen zilveren maskers.
  The Sidhe De Sidhe komen in elke vorm die de natuur kan voortbrengen. Ze zijn de spirits van het land. Sommige beweren dat ze de goden zijn van dieren en bomen, anderen dat ze vergeten goden waren van een tijd voordat de eerste Fomorian, of Fir Bolg het land betrad. Wat we wel zeker weten is dat iedere Sidhe macht heeft en zijn neus nooit kan houden in de gebeurtenissen van de jongere rassen.
  Dwarfs Ooit talrijk, nu bijna niet meer gezien. Beroemd om hun smeden en Alchemisten. Makers van vele artefacten met belangrijke namen. Nu nog legendes die nooit meer gezien worden. Het is een klein volk, vaak niet groter dan een kind, maar de gift om heel oud te worden en nooit iets te vergeten.
  Goblins Ze zijn niet echt Fomar, en ook niet echt Sidhe. Ze zijn eigenlijk of kleine en zwakke Fomor, of afzichtelijke Sidhe zonder enige macht. Ze zijn erg prehistorisch als het gaat om leven en volgen hun Shamanen voor leiding. Ze geloven in dier totems en zijn erg laf als het om vechten gaat. Echter in aantallen zijn ze agressief en vooral kwaadaardig.
  Fey Een verzamel naam voor creaturen die ver van de mensen af staat. Geen elfjes of faeries, maar niet menselijke wezens die anders denken als de anderen. Wat ze willen is vaak onbekend, maar dat ze dingen willen is wel degelijk merkbaar en waar de Sidhe nog enig sinds moeite deden om ons te begrijpen of om ons iets uit te leggen, doen de Fey dat simpelweg niet. Vooral dit ras heeft te leiden onder de duisternis van wyrd die over TNB trekt als de zon onder de horizon treed.

  De Engelse clans worden omschreven in de regels die te vinden zijn op de webpagine Other Clans site. Daar wij zo min mogelijk clans van hun gaan gebruiken (te veel geschiedenis om nog te begrijpen hoe alles is gegaan en hoe we deze nu moeten spelen). Als je toch geïnteresseerd ben kan je altijd op hun site zoeken voor meer informatie.

          Privacy Statement Credits Disclaimer